A nóż widelec to doskonała jakościowo kuchnia polska w autorskim wydaniu. Szef kuchni Michał Kuter, zdobywca wielu nagród i wyróżnień, to jedno z najważniejszych nazwisk poznańskiej gastronomii. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2024.
[więcej]
Cucina to serce eleganckiego kompleksu City Park. W jego skład wchodzi kilka restauracji, pięciogwiazdkowy hotel i kasyno. Szef kuchni Bogumił Przybylak zdobył wraz z zespołem rekomendację MICHELIN GUIDE 2024. Szef kuchni serwuje dania kuchni europejskiej z mocnymi orientalnymi akcentami.
[więcej]
Delicja to jedno z ostatnich miejsc w Poznaniu hołdujących klasycznej elegancji, której symbolami są ciężkie meble, białe obrusy i srebrne sztućce. Właścicielami Delicji są szefowa kuchni Agnieszka Wawrzyniak oraz Przemysław Wawrzyniak, jeden z pierwszych polskich sommelierów. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN 2024.
[więcej]
Fromażeria to pierwszy poznański cheese bar. Ser serwowany w kawałkach parowany jest z odpowiednimi trunkami, występuje również jako składnik dań. Zestawy degustacyjne dostępne są na miejscu i na wynos. Lokal wpisuje się w koncepcję tzw. “smart casual” (swobodnej elegancji). Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2023 i 2024.
[więcej]
Marino Bistro to restauracja na poznańskich Jeżycach prowadzona przez polsko-włoska rodzinę. Nie serwuje pizzy, skupiając się na makaronach, mięsach, rybach i doskonałych owocach morza. Ambitne menu serwowane w ceglanych wnętrzach odrestaurowanej kamienicy zyskało szerokie grono stałych klientów, a w 2024 roku otrzymało rekomendację MICHELIN GUIDE.
[więcej]
MUGA została nagrodzona przez MICHELIN GUIDE 2023 i 2024 jedną gwiazdką. Jest obecnie jedną z siedmiu “gwiazdkowych” restauracji w Polsce i jedyną taką restauracja w Poznaniu. Szef kuchni Artur Skotarczyk oferuje dwa różne “set menu”. Do każdego z nich można domówić pairing win.
[więcej]
Nooks to restauracja serwująca dania z owocami morza. Nieoczywiste połączenia w stylu surf & turf przypadły do gustu gościom, którzy od dnia otwarcia bardzo wysoko oceniają restaurację. Nieformalny kolorowy wystrój świetnie komponuje się z orientalnymi akcentami w menu. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2023 i 2024.
[więcej]
Papavero to restauracją z ponad dwudziestoletnią tradycją i przez lata funkcjonowało jako restauracja włoska. Obecnie lokal serwuje dania kuchni polskiej i włoskiej. Jest przykładem miejsca, która ustala swoje menu i kierunek rozwoju w oparciu o oczekiwania stałych gości. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2023 i 2024.
[więcej]
Pasodobre to przestronny tapas bar wyróżniony przez MICHELIN GUIDE 2024. Lokal znajduje się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich i przylega do Sali Ziemi (pawilon 15). Restauracja oferuje szeroki wybór zimnych i ciepłych tapasów oraz win. W weekendy wskazana jest rezerwacja. Na teren MTP można wjechać samochodem.
[więcej]
Park Sołacki to jeden z najbardziej malowniczych parków w centrum Poznania. W jego centralnej części zlokalizowany jest Port Sołacz czyli restauracja i niewielki hotel. Budynek po spektakularnym remoncie stał się miejscem lubianym i chętnie odwiedzanym. Restauracja otrzymała wyróżnienie MICHELIN GUIDE 2024.
[więcej]
Znana z szerokiej oferty winnej restauracja SPOT serwuje prostą, nowoczesną kuchnię. W ofercie dostępne są wina polskie i światowe winne klasyki. Warto zwrócić uwagę na piękny ogród za restauracją. SPOT. otrzymała wyróżnienie BIB GOURMAND przewodnika MICHELIN GUIDE 2024.
[więcej]
Młyńska 12 to zdobna mieszczańska kamienica. Została przepięknie odrestaurowana i wskazywana jest jako przykład spektakularnej renowacji. Młyńska 12 stała się symbolem elegancji. Sercem kompleksu jest restauracja The Time, serwująca dania kuchni polskiej i europejskiej. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2023 i 2024.
[więcej]
HERE. was designed in the building of a former barracks complex. The interiors are modern and spacious. An element of the project is a wine warehouse, spread over two floors. Chef Filip Cwojdziński offers guests sophisticated European cuisine. The restaurant received the BIB GOURMAND distinction of the MICHELIN GUIDE 2023 and 2024.
[więcej]
ZENON serwuje dania kuchni japońskiej i specjalizuje się w udonie. To rodzaj grubego, miękkiego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej. Jest przeważnie podawany na gorąco w bulionie. Do udonu dodaje się warzywa, mięsa i wiele innych, zależnych od upodobań dodatków. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2023 i 2024.
[więcej]