Fromażeria to pierwszy poznański cheese bar. Ser serwowany w kawałkach parowany jest z odpowiednimi trunkami, występuje również jako składnik dań. Zestawy degustacyjne dostępne są na miejscu i na wynos. Lokal wpisuje się w koncepcję tzw. “smart casual” (swobodnej elegancji). Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2023 i 2024.
Dotarły już do Was ploteczki o pierwszym w Polsce cheese barze? Poznańska Fromażeria to podobno pierwszy w kraju lokal serwujący swoim gościom sery. Towarzyszą im precyzyjnie dobrane trunki i dodatki podkreślające wyjątkowość każdego gatunku. Sery serwowane są w zestawieniu z winami, z piwami oraz jako składnik menu degustacyjnego. Znajdziemy je również jako składnik przystawek i głównych dań, które można zamówić oddzielnie. Jest smacznie, sympatycznie i fachowo. Jeśli nie macie czasu na wizytę, wpadnijcie po zestaw serów i butelkę wina na wynos. To świetny pomysł na smaczny wieczór w domu lub na nietuzinkowy prezent dla bliskich. Ciekawe, efektowne wnętrze dopełnia obrazu całości i czyni wizytę we Fromażerii bardzo ciekawym wydarzeniem.
Latem 2023 roku lokal został wyróżniony przez przewodnik MICHELIN oznaczeniem BIB Gourmand i utrzymał prestiżowe wyróżnienie w roku 2024.