Kuchnia Delicji to połączenie kuchni polskiej, francuskiej i śródziemnomorskiej. W menu znajdziemy małże Świętego Jakuba, francuskie sery, gęsią wątróbkę, ale także żurek, pierogi czy barszcz z kołdunami. Receptury są bardzo dopracowane, a dania niezwykle powtarzalne, co nie dziwi w restauracji tej klasy. Delicja to także spory wybór jakościowych win, bardzo umiejętnie parowanych z posiłkami. Agnieszka Wawrzyniak to jedyna kobieta w Polsce wyróżniona rekomendacją Michelin w 2023 i 2024 roku.
Do Delicji można wejść z marszu na szybka kawę czy zupę. Jeśli jednak chcemy w pełni docenić urok tego miejsca to warto odłożyć na bok telefon i na chwilę zwolnić. Delicja wymaga czasu, po to by się wygodnie rozsiąść, przyjrzeć bibelotom rozsianym po całej restauracji i porozmawiać z obsługą. To miejsce jest zbyt wyjątkowe by być w nim tylko na pół gwizdka.
Niezwykle ciekawą i urokliwą częścią lokalu jest Patio Pod Platanem. To podobno jedno z najstarszych takich drzew w Wielkopolsce.