Oficjalny serwis turystyczny Poznania i aglomeracji poznańskiej
A A+ A++
PL EN
Papavero
 

Papavero

Papavero to restauracją z ponad dwudziestoletnią tradycją i przez lata funkcjonowało jako restauracja włoska. Obecnie lokal serwuje dania kuchni polskiej i włoskiej. Jest przykładem miejsca, która ustala swoje menu i kierunek rozwoju w oparciu o oczekiwania stałych gości. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2023 i 2024.


Polacy poza domowa kuchnią polską upodobali sobie kuchnię włoską. Papavero jest jednym z wielu miejsc, w którym kuchnia polska w swobodnych interpretacjach pojawia się jako dopełnienie głównego profilu restauracji. Uzupełnieniem menu jest szeroki wybór win. Na wyróżnienie w menu Papavero zasługują mięsa i sosy, a zwłaszcza dziczyzna. Papavero było pierwszą i przez wiele lat jedyna restauracja w Poznaniu, która serwowała dziczyznę zgodnie z tradycyjnymi włoskimi recepturami. Dla Polaków, kojarzących kuchnię włoską głównie z makaronami i pizzą było to prawdziwe zaskoczenie i cenna kulinarna lekcja. Do dziś dziczyzna jest jednym z największych atutów restauracji, niezależnie od sposobu przyrządzania. Papavero cenione jest również względu na wystrój lokalu i przyjazną atmosferę. Właściciele i obsługa mają dobry kontakt z klientami i wsłuchują się w oczekiwania stałych gości. Wnętrze łączy w sobie tradycyjną elegancję z odrobiną nowoczesności, co czyni lokal bardzo przytulnym.

Restauracja otrzymała wyróżnienie MICHELIN GUIDE w 2023 i 2024 roku. 
Ostatnia aktualizacja: 2024-07-26