Oficjalny serwis turystyczny Poznania i aglomeracji poznańskiej
A A+ A++
PL EN
TU. REStAURANT
 

TU. REStAURANT

TU. zostało zaprojektowane w budynku dawnego kompleksu koszarowego. Wnętrza są nowoczesne i przestronne. Elementem projektu jest magazyn win, rozciągający się na dwóch kondygnacjach. Szef kuchni Filip Cwojdziński oferuje gościom wyrafinowaną kuchnię europejską. Restauracja otrzymała wyróżnienie BIB GOURMAND MICHELIN GUIDE 2023 i 2024.




Zespół restauracji stanowią doświadczone i rozpoznawalne nazwiska poznańskiej sceny kulinarnej. Osoby znane gościom z topowych restauracji w mieście, które wspólnie, kierowane podobną wizją, postanowiły spotkać się w ramach nowego projektu - restauracji TU. Jedną ze wspomnianych osób jest szef kuchni Filip Cwojdziński. Filip zdobywał doświadczenie zagranicą, pracując w restauracjach rekomendowanych między innymi przez przewodnik Michelin. Swój talent i umiejętności miał już okazję prezentować mieszkańcom Poznania podczas współpracy z restauracją F*** Delicius, która stała się dzięki Filipowi jedną z ciekawszych restauracji w mieście. TU stawia na prostą, poprawną technicznie i wysmakowaną kuchnię europejską z wyraźnymi południowymi akcentami. Do dań oczywiście wino, o którym można słuchać godzinami. Personel zna swoją kartę i chętnie prowadzi niezdecydowanych gości przez zawiłości winiarskiego świata. 

Inspektorzy MICHELIN GUIDE przyznali restauracji wyróżnienie BIB GOURMAND w 2023 i 2024 roku.

Na tyłach restauracji znajduje się parking dla gości restauracji. 

Ostatnia aktualizacja: 2025-05-19