Oficjalny serwis turystyczny Poznania i aglomeracji poznańskiej
A A+ A++
PL EN
A nóż widelec
 

A nóż widelec

A nóż widelec to doskonała jakościowo kuchnia polska w autorskim wydaniu. Szef kuchni Michał Kuter, zdobywca wielu nagród i wyróżnień, to jedno z najważniejszych nazwisk poznańskiej gastronomii. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2024.


Restauracja a nóż widelec serwuje dania kuchni polskiej, często inspirowane sentymentami do kuchni domowej. Niezwykłość dań autorstwa Michała Kutra polega na tym, że łączą one w sobie prostotę i maestrię wykonania. Smaki zapamiętane z domowych obiadów u babci, nabierają charakteru i formy, godnej jednej z najlepszych restauracji w Poznaniu. Słynna klarowna pomidorowa z ryżem, szczawiowa, schab z kością czy jeleń to dania dla których do restauracji zjeżdżają się smakosze z całego kraju. Nad ciekawą i spójną z menu karta win czuwa przyjazny i komunikatywny serwis sommelierski. 


A nóż widelec to dwie kameralne sale i letni ogródek. Sala na piętrze jest całkowicie niezależna, ma także oddzielne wejście. Integralnym elementem lokalu są autorskie delikatesy oferujące dania gotowe i półprodukty.


Restauracja otrzymała na przestrzeni lat wiele prestiżowych nagród i wyróżnień. Była jedną z najwyżej ocenianych przez przewodnik Gault&Millau restauracji w kraju. W 2023 i 2024 roku restauracja otrzymała wyróżnienie przyznawane przez inspektorów MICHELIN GUIDE.

Ostatnia aktualizacja: 2024-07-26