Poznaj bogactwo smaków i różnorodność poznańskiej sceny gastronomicznej:
Restauracje z Poznania trafiły na karty przewodnika Michelin GUIDE 2025. Inspektorzy czerwonego przewodnika rekomendują 16 restauracji z Poznania i okolic. Poznań to jedno z pięciu miast/regionów w Polsce opisanych w przewodniku. MICHELIN GUIDE uważany jest za najbardziej prestiżowy przewodnik kulinarny na świecie.
Kuchnia roślinna zdobywa coraz większą popularność, a lokali serwujących smaczne i ciekawe dania bezmięsne ciągle przybywa. Dopracowaną ofertę adresowaną do wegan i wegetarian można znaleźć w wyspecjalizowanych restauracjach, a roślinna sekcja znajduje się w większości kart menu. W Poznaniu znajdziemy także roślinne śniadania i słodkie wypieki.
Listopad w Poznaniu to czas królowania gęsiny, która trafia do menu tylko na kilka tygodni. Sezon trwa od początku listopada do końca grudnia, rzadko dłużej. Podpowiadamy, gdzie w Poznaniu zjeść gęś i które restauracje warto odwiedzić, by spróbować tego wyjątkowego, tradycyjnego specjału.
Zobacz też inne atuty Poznania:
Jesień i zima w Poznaniu? Serio warto! Poznajcie symbole miasta: psotne koziołki z ratuszowej wieży i pyszne świętomarcińskie rogale.
Jesień i zima w Poznaniu? Serio warto! Odwiedź Ostrów Tumski - miejsce, gdzie wszystko krzyczy: historia!
Jesień i zima w Poznaniu? Serio warto. Nie trzeba wyjeżdżać do Paryża, żeby zobaczyć wybitne dzieła słynnych malarzy.

Zadanie publiczne pn. „Wsparcie rozwoju Marki Poznań - Polskiej Marki Turystycznej” dofinansowano ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki zgodnie z zawartą umową nr 2025/0049/2310/UDOT/DT/BP/JB z dnia 16 czerwca 2025 r.




Udostępnij
Wydrukuj