Restauracja serwuje domowe dania kuchni europejskiej. Jedzenie utrzymane w stylu comford food cechuje prostota, staranność podania i znajomość kulinarnych technik. Szef kuchni przykłada ogromną wagę do produkcji dań od podstaw. Na miejscu wypiekane jest pieczywo, a bazy do zup i sosów przygotowywane są tradycyjnymi metodami przez wiele godzin.
Jest to miejsce idealne na rodzinny obiad, spotkanie w gronie znajomych czy niezobowiązującą kawę podczas spaceru dookoła Malty. W tej części miasta jest to bez wątpienia jeden z ciekawszych adresów kulinarnych.
Restauracja położona jest w połowie długości toru regatowego. Okna restauracji i jej efektowne tarasy wychodzą na jezioro. Wieczorami można z nich obserwować zachód słońca, spektakularnie opadającego za wieże Katedry na Ostrowie Tumskim.
Restauracja dysponuje dużym parkingiem i stojakami na rowery. Można tu dojechać komunikacją miejską albo dojść spacerem z Ronda Śródka. Koszt przejazdu Uberem z okolic Starego rynku nie powinien przekroczyć 20 zł.
Hotel HP Park to miejsce szczególne w kulinarnej historii Poznania. Hotel powstał w 1991 roku, a jednym z jego największych atutów była doskonale zarządzana restauracja. Najwyższej jakości produkty, często dowożone z Berlina, stanowiły podstawę i wyróżnik hotelowej restauracji funkcjonującej pod nazwą Panorama. Wielu uznanych szefów kuchni, stawiało w Parku swoje pierwsze kroki. Warto wspomnieć Rafała Jelewskiego - do dziś jedynego polskiego finalistę konkursu Bocuse d’Or, Tomasza Zdrenkę, który dla Restauracji Pasodobre zdobył wyróżnienie Michelin czy Tomasza Purola, charyzmatycznego finalistę 5 edycji programu TOP CHEF.