A nóż widelec to doskonała jakościowo kuchnia polska w autorskim wydaniu. Szef kuchni Michał Kuter, zdobywca wielu nagród i wyróżnień, to jedno z najważniejszych nazwisk poznańskiej gastronomii. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2024.
[więcej]
Concordia Taste to ambasada ambitnej polskiej kuchni perfekcyjnie łączonej z polskimi winami. Menu oparte o polskie tradycje regionalne skomponował Adam Adamczak, zdobywca wielu nagród i wyróżnień oraz finalista IV edycji programu Top Chef Polska. Karta win Concordii to ponad 200 najbardziej rozpoznawalnych polskich etykiet, co wyróżnia ją w skali
[więcej]
Menu Gusto Restaurant ma dwa oblicza. Jedno to kuchnia polska, a drugie to dania kuchni południowej. Wśród dań regionalnych znajdziemy śledzie, pierogi, rosół, żurek, kaczkę schabowego czy golonkę. Wśród smaków południa polecamy owoce morza, szczególnie ośmiornicę i kalmary.
[więcej]
Papavero to restauracją z ponad dwudziestoletnią tradycją i przez lata funkcjonowało jako restauracja włoska. Obecnie lokal serwuje dania kuchni polskiej i włoskiej. Jest przykładem miejsca, która ustala swoje menu i kierunek rozwoju w oparciu o oczekiwania stałych gości. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2023 i 2024.
[więcej]
Park Sołacki to jeden z najbardziej malowniczych parków w centrum Poznania. W jego centralnej części zlokalizowany jest Port Sołacz czyli restauracja i niewielki hotel. Budynek po spektakularnym remoncie stał się miejscem lubianym i chętnie odwiedzanym. Restauracja otrzymała wyróżnienie MICHELIN GUIDE 2024.
[więcej]
Ratuszova serwuje kuchnię polską - czerninę, kaczkę pieczoną z jabłkami oraz dania z dziczyzny. Staranna prezentacja dań, dopracowane kompozycje smakowe i elegancka obsługa tworzą atmosferę restauracji premium. Poziom dań wybija się ponad przeciętną, co czyni Ratuszovą jedną z najlepszych restauracji okolic Starego Rynku.
[więcej]
Restauracja U Myśliwych w Poznaniu, mieszcząca się za Operą w Domu Łowieckim, specjalizuje się w daniach z dziczyzny. W menu znajdziesz pasztet z trzech rodzajów dziczyzny, pierogi z jeleniem w czerwonym winie oraz gulasze i steki z dziczyzny. Wnętrze inspirowane tradycją myśliwską podkreśla charakter miejsca.
[więcej]