Nare sushi to synonim jakościowej i ambitnej kuchni japońskiej. Wskazywane jest przez wielu przez smakoszy jako jedna z najlepszych poznańskich suszarni, a trzeba przyznać, że jest w czym wybierać. Nare napędza pasja Moniki Kasprzak, która nie ustaje w poszukiwaniach oryginalnych technik i receptur. Dzięki tytanicznej pracy Moniki i jej zespołu, w Nare zaczęli się pojawiać smakosze z całej Polski. Kameralny lokal na Naramowickiej 185c nie pozwalał jednak podjąć wszystkich gości zainteresowanych pracą Moniki, więc powstał pomysł stworzenia drugiej, większej restauracji. Lokal jest wygodny, dopracowany wizualnie i stworzony z zgodnie z pomysłem i wymaganiami Moniki. Jako redakcja cieszymy się podwójnie, bo ciepłą kuchnię NARE współtworzy Jakub Kasprzak, utalentowany szef kuchni i wielokrotny reprezentant Polski w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d'Or.