Menu opiera się na krótkich, dopracowanych daniach inspirowanych kuchnią włoską. Poza antipasti, świeżymi makaronami i rybami goście mogą spróbować sezonowanych mięs oraz jakościowych steków wybieranych bezpośrednio z szafy dojrzewalniczej.
W karcie pojawiają się m.in. gnocco fritto (smażony, chrupiący włoski placek z ciasta drożdżowego), cielęcy tatar z borowikiem, ravioli z borowikiem i fondo bruno (ciemny, długo redukowany sos bazowy), miecznik z bazylowym sosem rybnym oraz polik wołowy z jollof polentą (aromatyczna afrykańska baza pomidorowo-przyprawowa w wersji polentowej). Desery pozostają w duchu prostoty opartej na jakościowym produkcie, jak lody z orzechami laskowymi IGP czy tiramisu tres leches.
Maremma to propozycja dla gości poszukujących nowoczesnej interpretacji włoskiej kuchni, świetnego produktu, sezonowanych mięs i steków oraz atmosfery, w której widać pracę kuchni i dbałość o detal.
Wydrukuj