A nóż widelec to doskonała jakościowo kuchnia polska w autorskim wydaniu. Szef kuchni Michał Kuter, zdobywca wielu nagród i wyróżnień, to jedno z najważniejszych nazwisk poznańskiej gastronomii. Restauracja otrzymała rekomendację przewodnika MICHELIN GUIDE 2024.
[więcej]
Restauracja Figaro w Poznaniu, zlokalizowana przy ulicy Ogrodowej 17, oferuje autentyczne dania kuchni włoskiej, takie jak ręcznie robione pizze, różnorodne pasty oraz dania mięsne i rybne. Przytulne wnętrze i ciepła atmosfera sprawiają, że jest to idealne miejsce na rodzinny obiad czy spotkanie z przyjaciółmi.
[więcej]
Menu Gusto Restaurant ma dwa oblicza. Jedno to kuchnia polska, a drugie to dania kuchni południowej. Wśród dań regionalnych znajdziemy śledzie, pierogi, rosół, żurek, kaczkę schabowego czy golonkę. Wśród smaków południa polecamy owoce morza, szczególnie ośmiornicę i kalmary.
[więcej]
Loro to włoska restauracja na Jeżycach w Poznaniu, mieszcząca się w dawnych wnętrzach Oskomy. Jasne, eleganckie i przestronne przestrzenie łączą się tu z dopracowaną kuchnią i staranną obsługą, a menu oparte na klasyce Italii obejmuje antipasti, świeże makarony, pizzę i desery.
[więcej]
Na winklu to popularna restauracja na poznańskiej Śródce, słynąca z doskonałych pierogów w wielu smakach. Położona na rogu ulic, w sąsiedztwie zabytków, jest idealnym miejscem na kulinarną przerwę w czasie zwiedzania czy spaceru.
[więcej]
ul. Zamkowa 7, Poznań
www.pierogarnie.com/restauracje/stary-mlyn-poznan/ Tel: +48 61 101 50 00 +48 61 101 50 00
www.pierogarnie.com/restauracje/stary-mlyn-poznan/ Tel: +48 61 101 50 00 +48 61 101 50 00
Pierogarnia Stary Młyn w Poznaniu to popularny lokal, chętnie wybierany przez turystów. W luźnej atmosferze, w ciekawym wnętrzu, można spróbować szerokiego wyboru pierogów – gotowanych, pieczonych, słodkich i wytrawnych – a także innych polskich dań.
[więcej]
Pierożak przy ul. Ratajczaka 25 w Poznaniu, działający w miejscu dawnej restauracji ZenOn, to część sieci pierogarni. Oferuje ręcznie lepione pierogi z różnorodnymi farszami: tradycyjnymi, wegańskimi i na słodko. Dania można zjeść na miejscu, zamówić na wynos lub z dostawą.
[więcej]
Pierogi, pierogi i jeszcze raz pierogi. Ręcznie robione w obecności klientów i dostępne z wieloma różnymi farszami - od słodkich po wytrawne. Od czasu do czasu poza stałymi klasykami można kupić także opcje sezonowe, np. z dynią czy z makiem i bakaliami. Można je zjeść na ciepło na zamówić na wynos.
[więcej]