Oficjalny serwis turystyczny Poznania i aglomeracji poznańskiej
A A+ A++
PL EN
Chef's Table by Ernest Jagodziński
 

Chef's Table by Ernest Jagodziński

Chef’s Table po przeprowadzce na Wyspiańskiego 15 pozostaje studiem organizującym warsztaty kulinarne. Nowością jest otwarcie lokalu w czwartki i piątki. Co znajdziemy w środku? Cudowną atmosferę, świetne towarzystwo właścicieli, dobre wino i rozsądnie wycenione weneckie kanapeczki nazywane CICCHETTI. Doskonale smakują z kieliszkiem wina.

Chef's Table by Ernest Jagodziński to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Poznania, zlokalizowane przy ulicy Stanisława Wyspiańskiego 15. Po przeprowadzce restauracja kontynuuje organizację warsztatów kulinarnych, a rozwinięciem działalności warsztatowej jest otwarcie lokalu w czwartki i piątki. Ernest i Ola Jagodzińscy oferują gościom cudowną atmosferę, świetne towarzystwo właścicieli oraz weneckie kanapeczki zwane cicchetti, które doskonale komponują się z kieliszkiem wina.

W weekendy Chef's Table organizuje kolacje degustacyjne, często z udziałem znanych szefów kuchni. Restauracja posiada własną dojrzewalnię mięsa, w której sezonuje wołowinę na steki, co gwarantuje najwyższą jakość serwowanych dań. 

Szef kuchni zafascynowany smakami orientu, regularnie podróżuje po krajach azjatyckich w poszukiwaniu inspiracji, co znajduje odzwierciedlenie w autorskich kompozycjach kulinarnych. Na poziomie -1 znajduje się przestrzeń warsztatowa z w pełni wyposażoną kuchnią, natomiast na poziomie restauracyjnym goście mają do dyspozycji kuchnię serwisową, bar oraz stoliki.

Ernest Jagodziński to doświadczony szef kuchni, który przez wiele lat prowadził restaurację Cucina, a następnie był szefem kuchni i właścicielem cenionej restauracji Autentyk. Chef's Table oferuje szeroki wybór win, starannie dobranych, aby podkreślić smak serwowanych w restauracji potraw.

Ostatnia aktualizacja: 2024-11-17