Lumiere to miejsce kojarzone z pizzą z pieca opalanego drewnem i z jakościowym mięsem. Steki, tatar wołowy, sznycel i polik wołowy warte są specjalnej wycieczki na obrzeża Poznania. Pizze to trzy stałe pozycje klasyczne i dwie pozycje sezonowe. Karta podzielona jest na specjalności restauracji dostępne przez cały rok i pozycje sezonowe. Te drugie zmieniają się aż pięć razy w roku, ciesząc gości szparagami, rabarbarem, dynią, grzybami i wieloma innymi sezonowymi smakołykami. Dania dla dzieci tworzą oddzielną kartę.
Mimo sprecyzowanej mięsnej specjalizacji, w menu zawsze znajdziemy jedno danie bezmięsne. Dostępne są także opcje bezglutenowe. Nie ma większego problemu w przygotowaniu poszczególnych dań z uwzględnieniem wykluczeń żywieniowych.
Restauracja czynna jest przez 7 dni w tygodniu.
Warto dodać, że hotel i restauracja położone są w lesie nad jeziorem. Poza budynkiem głównym znajdują się tu przestrzenie bankietowe i miejsce na ognisko. Dostępna od niedawna atrakcją jest winnica. Po wcześniejszym umówieniu można ją zwiedzać, a wycieczkę połączyć z degustacją produkowanego w niej wina. Wino, również na kieliszki, dostępne jest w restauracji.
Parking samochodowy i rowerowy dla gości jest bezpłatny.